Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Városunk polgárőrségéről tájékozódott a polgármester asszony!

2015.08.07

Szob város polgármestere Ferencz Gyöngyi hivatalában fogadta Sass Lászlót városunk polgárőr egyesületének elnökhelyettesét. A találkozó apropóját a polgárőrség újjászervezése adta.A polgármester asszony abbéli örömének adott hangot, hogy eljutottak hozzá a hírek, miszerint a polgárőrség újra szervezése folyamatban van. Elmondása szerint nagy szükség lenne egy jól működő polgárőrségre. Az elmúlt hetek rendkívüli időjárási viszonyai okozta károk felszámolása során hiányukat lehetett érezni, de végül is úrrá lettek a gondok megoldása felett. Jónak tartja a polgárőrség internetes felületeken való megjelenését, amit a helyi lakosok ki is használnak, bejelentéseket, észrevételeket tesznek a közbiztonsággal kapcsolatban. Kiemelte, hogy személy szerint ő és az önkormányzat is megtesz mindent a polgárőrség munkája végzéséhez szükséges feltételek biztosítása érdekében.

Sass László köszönetét fejezte ki, hogy a polgármester asszony kiemelt figyelmet fordít a polgárőrség újra szervezésére. Az elnökhelyettes elmondta munkájuk sikeres teljesítéséhez elengedhetetlen feltétel az önkormányzat, a polgármester asszony támogatása. Kiemelte, a polgárőrség olyan országos civil egyesület, amely a közrend és közbiztonság mellett a köztisztaság és a katasztrófavédelem területén is segíti a társszervezetek, önkormányzatok munkáját. Az Országos Polgárőr Szövetség szakmai és anyagi támogatást nyújt a működő szervezeteknek. A polgárőrök önként, szabadidejükben végzik tevékenységüket a köz érdekében, hisz ők olyan emberek, akik ismerik a várost, hozzájárulnak a közbiztonsághoz. A polgárőrséggel nem szűnik meg minden probléma, de a jelenléttel és a kapcsolatrendszerrel segíteni tudjuk a rendőrség és a város vezetésének munkáját. A céljaink között szerepel az egyesület létszámának növelése, valamint a rendőr-polgárőr közös szolgálatok intenzitásának elősegítése.

Végezetül a polgármester asszony kihangsúlyozta, a város polgárőrei a feladatik elvégzéshez megkapják a város vezetése bizalmát, elfogadta a hamarosan megtartásra kerülő tisztújító közgyűlésre a meghívást és megköszönte a tájékoztatást.